Terug naar overzicht
De Jonge Honden, De Binnenplaats - Spoorzone Zwolle

De Staatsgreep - Theatergroep De Jonge Honden

Een niet te missen theatervoorstelling! Een bloedstollende reconstructie van een onbekende en omstreden geschiedenis. Een politiek drama in de stijl van film noir, over de wens om alles hetzelfde te houden in tijden die veranderen.

Bestel tickets

BELANGRIJKE INFO
Prijs: regulier € 29,50 & student/jongere € 24,50.
Locatie - evenemententerrein De Binnenplaats (Spoorzone Zwolle), Hanzelaan 95B
Speeldata: van 22 augustus t/m 8 september 2024.

Het ontluisterende vervolg op Soldaat van Oranje  
Met De Staatsgreep brengt Theatergroep De Jonge Honden een bloedstollende reconstructie van een onbekende en omstreden geschiedenis. Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema, de man die tijdens de oorlog bereid was zijn leven te geven voor herstel van de democratie in Nederland, hielp na de oorlog met een groep vooraanstaande figuren diezelfde democratie bijna om zeep omdat hij de dekolonisatie van Nederlands-Indië ongrondwettig vond. Toen zelfs koningin Wilhelmina niet ontvankelijk bleek voor hun zorgen, zag deze groep nog maar één uitweg: een staatsgreep.  

Over de voorstelling
De Staatsgreep is een politieke thriller in de stijl van film noir, over de wens om alles hetzelfde te houden in tijden die veranderen. In de voorstelling volgen we Mathilde van Schaik. Zij werkt op het hoofdkantoor van de pas-opgerichte PvdA. Tijdens een toevallige ontmoeting met Hazelhoff komt ze een complot op het spoor. In haar onderzoek naar deze mogelijke staatsgreep stapelen de bewijsstukken zich op en raakt ze langzaam verstrikt in een web van vermoedens en mogelijke gebeurtenissen. 

Over De Jonge Honden
Theatergroep De Jonge Honden begeeft zich op onontgonnen terrein en graaft in de kieren van de geschiedenis naar onbekende gebeurtenissen en opvallende kwesties, om jong en volwassen publiek aan het denken te zetten en bewust te maken van dat wat zich heeft afgespeeld in het verleden altijd van invloed is op het heden. Zo kunnen we gedrag en ontwikkelingen in deze huidige maatschappij duiden en beter begrijpen.  

Meer info: website De Jonge Honden